Gostovanje predsjednice BHHU ATRA Emine Šunje na TVSA: Pojava zmije u O.Š. Musa Ćazim Ćatić

07 Nov 2017

Predsjednica udruženja BHHU ATRA Emina Šunje je bila pozvana od strane TVSA da učestvuje u emisiji “Sarajevsko jutro”. Povod za ovo gostovanje je pojava zmije u osnovnoj školi Musa Ćazim Ćatić, te strah kod građana o mogućnosti pojave zmije otrovnice.

Emina Šunje je predstavila rad udruženja i objasnila djelokrug rada kao i značenje naziva udruženja. Kroz ovo gostovanje imali ste priliku da čujete o aktivnostima i projektima koje udruženje organizuje svake godine.

Pregledom video snimka na kojoj se u prostoriji osnovne škole pojavljuje zmija nije se mogla tačno odrediti vrsta zbog loše rezolucije, ali se sa sigurnošću moglo potvrditi da zmija nije otrovnica te je najvjerovatnije ribarica, bjelouška ili smuk bio u pitanju. U svakom slučaju takve zmije su neotrovne, te građani ne treba da se plaše. Bez obzira što je u pitanju bezopasna vrsta, treba biti oprezan jer ugriz bilo koje životinje moze izazvati infekciju. Ove životinje ne treba ubijati zbog neopravdanog straha, već treba kontaktirati naše udruženje ili pažljivo ih vratiti nazad u prirodu.

Posted by: Emina Latest update: 2018 Feb 03 16:50
Top