The Rufford Small Grants Konferencija „Balkan&East 2020“

05 Nov 2020

The Rufford Small Grants Konferencija u Bosni i Hercegovini „Balkan&East 2020“ uspješno je održana 10. oktobra 2020. godine u Sarajevu, u hotelu „Colors Inn“. Konferencija je bila spoj zemalja sa Istoka i Balkana. Deset učesnika iz Bosne i Hercegovine prezentovalo je svoje projekte u hotelu, a dvanaest učesnika iz Turske, Irana i Gruzije je to uradilo putem Zoom aplikacije. Zbog globalne pandemije (COVID-19), ova Rufford konferencija je bila malo drugačija nego što je to bilo zamišljeno. Ideja je bila povezati učesnike iz Turske, Irana, Gruzije i Bosne i Hercegovine kako bi podijelili svoje iskustvo i znanje, bili inspiracija jedni drugima i pomogli jedni drugima sa prijedlozima i novim metodologijama.

Učesnici su imali priliku čuti i naučiti nešto novo ne samo o vodozemcima i gmizavcima, već i o drugim grupama organizama poput: sisara, ptica, riba, paukova, vilin konjica, biljaka, algi i gljiva.

Tokom cijele konferencije učesnici su se pridržavali propisanih mjera u zatvorenim prostorijama: koristili su maske i gel za dezinfekciju koji su bili obezbijeđeni za svakog učesnika od strane organizatora i održavali su preporučenu distancu (1.5-2 metra). Također, prostorija je ventilirana često.

Zahvaljujemo se Rufford Fondaciji za svu podršku koju su pružili za organizaciju 57. Rufford Konferencije.

Objavio: Emina Zadnji update: 2020 Nov 05 21:31
Vrh